בתשעה באב
לא אוכלים בשר לזכר חורבן הבית
חריימה לוקוס מעלף
הכינה – דליה דדון
המרכיבים –
דג לוקוס טרי פרוסות
חצי ראש שום כתוש
כף פפריקה מתוקה בשמן
כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כורייה
כפית כמון
מלח
פלפל שחור
2 כפות גדושות רסק
כף פלפל צ’ומה
שמן
פלפל צ’ילי חריף בתבלין
אופן ההכנה –
נשטוף הדג ונטפטף מיץ לימון וקצת מלח.
בסיר נשים שמן על כל תחתית הסיר.
נוסיף שום ונטגן בערבוב.
נוסיף תבלינים ונפתח בשמן.
נוסיף רסק ופלפל צ’ומה.
נוסיף מים כוס וקצת .
נבשל כמה דקות ונוסיף דגים.
20 דקות בישול אש נמוכה.
הפלפל הירוק החריף רק לקישוט