דגי דניס שלמים בתנור עם ירקות
מתכון בריא וקל להכנה
המתכון מאת – אורלי אוחנה כהן
המרכיבים-
כ-2 – 3 דגי דניס טריים שלמים מנוקים מושרים כחצי שעה במים עם שני לימונים סחוטים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 בצלים גדולים פרוסים
2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות ממש דקות או קוביות קטנטנות
אופן ההכנה –
מטגנים במחבת עם טיפה שמן לפחות 10 דקות תוך כדי ערבוב על אש גדולה
כשנעשה שקוף מוסיפים פפריקה מתוקה ,
פפריקה חריפה,
כרכום
חצי חבילת פטרוזליה
חצי חבילת כוסברה
עלה דפנה קטן ( לא חייב אך משרדג מאוד)
מלח
פלפל שחור
כוס מים
( למי שמשתמש בתבליני פרג שמתי ככפית תבלין פילדלפיה, לא חייבים)
מבשלים עד שרוב הרוטב מתאדה
מניחים בתבנית את הדגים , שתיים – שלוש פרוסות לימון ללא הקליפה , שופכים על זה את הירקות ומעט על הדגים ואופים בחום 180 מעלות כחצי שעה – 40 דקות עד שהכל אפוי
בתיאבון