טורט תפוזים 🍊🍊🍊 מתכון באדיבות Iren Cherry
המרכיבים-
6 ביצים L
כוס סוכר
כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים
כף גרידת תפוז
2 וחצי כוסות קמח תופח
קורט מלח
אופן הכנה-
מחממים את התנור ל-160 מעלות בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון (לא טורבו). מפרידים את הביצים.
במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
מקציפים בנפרד את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית כ 5 דקות ,
מוסיפים את השמן בהדרגה
מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
מאחדים את 2 התערובות לתערובת אחידה.
מעבירם לתבנית סיר פלא , אופים כשעה או יותר 170 מעלות . לאחר שהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית .
*חשוב מאוד לא לשמן את התבנית