בבקה לשבת
קלה וטעימה עם שוקולד השחר
מתכון מאת – מירי בר-משיח
בבקה שמרים שוקולד ♥️
המרכיבים-
3 כוסות קמח
חצי שקית משפר אפייה
כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
ביצה אחת
1/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
אופן ההכנה –
לערבל במיקסר 10 דק את כל המרכיבים.
לשמן קערה ולהתפיח.
לרדד למלבן גדול ולמרוח
שוקולד השחר על כל המלבן .
לגלגל לגליל ולחתוך באמצע .
לסובב כמו בורג ולשים בתבנית עם חור באמצע .
מומלץ על ניר או לשמן היטב.
להתפיח עוד שעה
להבריש בביצה
ולאפות חום בינוני 170 משהו כמו 40 דקות .
כשהעוגה יוצאת מהתנור ניתן להבריש בסירופ ( חצי כוס מים רבע כוס סוכר ולימון לבשל )
בהצלחה!!