קטגוריות
בשר ראש השנה

רק פלפלים ממולאים אבל תלקקו את האצבעות

צילום איילת אליהו

 

“רק” ממולאים, אבל תלקקו את האצבעות 👌👌👌
מאת – אילת אליהו
המרכיבים

בצל

2 עגבניות

כרבע קילו או יותר בשר טחון

כוס אורז שטוף עגול או יסמין

קופסה רסק קטנה

פפריקה

מלח ,פלפל

בהרט

פלפלים

אופן ההכנה –

לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות, לטגן עוד כדקה,להוסיף בשר טחון כרבע קילו(תלוי בכמות הממולאים) ולהמשיך לטגן תוך כדי פתיחה עם מזלג, עד שיהיו פירורי בשר.
להוסיף כוס אורז שטוף, קופסא קטנה של רסק עגבניות, מלח פלפל ופפריקה מתוקה, כשמתקרר למלא את הפלפלים.
לרוטב
4 כפות שמן בסיר, מוסיפה רסק עגבניות קטן, מערבבת כדקה, מוסיפה פפריקה מתוקה בשמן, 3 כפות סוכר, לימון שלם סחוט, 3 כוסות מים חמים, לסדר את הפלפלים, ובכל פעם להרטיב את הפלפלים עם הרוטב במהלך הבישול,על אש בינונית כ-40 דקות.
אח”כ לשים בתנור מכוסה לעוד שעה וחצי בערך, 10 דקות אחרונות להוציא את המכסה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *