קטגוריות
Uncategorized

ארטישוק ממולא – סיר לחג

מרגלית שמואלי

ארטישוק ממולא – סיר לחג

ארטישוק ממולא בשר בקר טחון
מאת מרגלית שמואלי
המרכיבים- 
12-14 ארטישוקים(אני לקחתי קפואים והפשרתי ובישלתי במים רותחים 10 דקות והוצאתי למסננת שיתקררו מעט)
1 בצל קצוץ
חצי חבילה פולים סנפרוסט קלופים
4 גבעולים עם עלים של סלרי שטופים וחתוכים גס(1.5 ס”מ בערך)
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כף א. מרק עוף
כפית שטוחה שום כתוש
לציפוי הארטישוק:
בקערה 2 ביצים מוסיפים מעט מלח מעט פלפל שחור
בקערה שניה ואחרת 4 כפות קמח תפו”א
למילוי:
חצי קילו בקר טחון
2 בצלים קצוצים שטוגנו במעט שמן
1 ביצה
כף גדושה קמח מצה/פירורי לחם
מעט שום כתוש
פלפל שחור
1גבעול סלרי עם העלים קצוץ דק
כפית גדושה א. מרק עוף
מערבבים הכל יחד לעיסה
אופן ההכנה-
לוקחים הארטישוק מניחים עליו חופן מהמילוי של הבשר טחון טובלים בקערת הביצים ואחר כך בקמח תפוא טוב טוב מכל הצדדים מטגנים בשמן במחבת משני הצדדים בעדינות עד להשחמה קלה ביותר ומניחים בצד
לוקחים סיר רחב ונמוך מטגנים הבצל הקצוץ מוסיפים הסלרי והפולים שמים מים רותחים שלא יכסה הארטישוק קצת פחות מהגובה שלו מכניסים הפלפל השום הכורכום ואת מרק העוף מגיעים לרתיחה מניחים הארטישוקים המטוגנים מבשלים 5 דקות על אש גדולה אח”כ מנמיכים עוד 30-40דקות על אש נמוכה יוצא מדהים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *