קטגוריות
בשר

לא ישאר פירור – מוקפץ עם נודלס

 

מיכל לחמי

מוקפץ עם רצועות אנטריקוט ופרגיות❣️
המתכון מאת מיכל לחמי
המרכיבים
4 פרוסות פרגית
2 פרוסות סטייק אנטריקוט.
1 חב נודלס מבושלים במי מלח אל דנטה ומסוננים.
2 בצלים חצויים לחצי ופרוסים לרצועות.
5 שיני שום פרוסים לטבעות.
2 גבעולי סלרי ללא עלים פרוסים לטבעות.
3 גזרים חתוכים לגפרורים
2 פלפלים צ׳ילי חריף
סלסלת פטריות שמפניון טריות
חצי כרוב פרוס לרצועות.
1/3 כוס שמן זית
1/4כוס מי בישול הפסטה

לתיבול:
חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק
1/3 כוס רוטב טריאקי
1/2 כוס רוטב סויה סיני
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית פפריקה חריפה בשמן
כפית שטוחה כורכום

אופן הכנה:
את הפרגיות נחתוך לרצועות במחבת עם מעט שמן זית פלפל שחור ומלח נערבב ונשים בנתיים בצד
לייבש את הסטייקים עם נייר מטבח מנוזלים מיותרים.
לחמם מחבת פסים על אש גבוהה.
לפזר פלפל שחור גרוס ומלח על החלק העליון של הסטייק.
למרוח מעל מעט שמן זית ולהניח על מחבת פסים עם החלק העליון כלפי מטה.
לצרוב היטב ולהפוך צד.
לפלפל מעט ולא להמליח.
להעביר לקרש חיתוך ולפרוס לרצועות.
במחבת רחבה(סוטאג’) להקפיץ רצועות בצל במעט שמן זית.
להוסיף טבעות שום ולערבב.
להוסיף טבעות סלרי ולערבב.
להוסיף גפרורי גזר, לערבב ולבשל כחמש דקות.
להוסיף רצועות פלפלים ולערבב.
להוסיף פטריות ולערבב.
להוסיף רצועות כרוב, לערבב ולבשל כעשר דקות.
את הפרגיות נוסיף
ולהוסיף רצועות בקר שהקפצנו ולערבב.
בקערה נפרדת לערבב את כל מרכיבי התיבול ולהעביר למחבת.
להוסיף 1/4 מי בישול הפסטה, לערבב ולבשל כחמש דקות.
לבדוק טעמים.
להוסיף את הנודלס שבישלנו, לערבב ולבשל כשתי דקות לספיגת טעמים.
להעביר לצלחת הגשה ובתאבון
היטב ולהפוך צד.
לפלפל מעט ולא להמליח.
להעביר לקרש חיתוך ולפרוס לרצועות.
במחבת רחבה(סוטאג’) להקפיץ רצועות בצל במעט שמן זית.
להוסיף טבעות שום ולערבב.
להוסיף טבעות סלרי ולערבב.
להוסיף גפרורי גזר, לערבב ולבשל כחמש דקות.
להוסיף רצועות פלפלים ולערבב.
להוסיף פטריות ולערבב.
להוסיף רצועות כרוב, לערבב ולבשל כעשר דקות.
את הפרגיות נוסיף
ורצועות האנטריקוט שהקפצנו ולערבב.
בקערה נפרדת לערבב את כל מרכיבי התיבול ולהעביר למחבת.
להוסיף 1/4 מי בישול הפסטה, לערבב ולבשל כחמש דקות.
לבדוק טעמים.
להוסיף את הנודלס שבישלנו, לערבב ולבשל כשתי דקות לספיגת טעמים.
להעביר לצלחת הגשה ובתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *