קטגוריות
Uncategorized הבלוג של יובל חלבי

מאפה בורקס גבינות חם מהתנור קל וטעים ממליצה בחום !!!

 

שבת בבוקר יום יפה, כיף להתחיל את היום עם מאפה

מאת –  לינדה עמגר

המרכיבים –

לבצק:
200 גרם מרגרינה רכה (אפשר חמאה)
350 גרם קמח תופח
מיכל שמנת חמוצה 9% או 15%
קורט מלח
למילוי:
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
לציפוי:
2 ביצים
חלב או שמנת לבישול (לגבי הכמות בהמשך המתכון)
שומשום

אופן ההכנה –
את חומרי הבצק ללוש לכדור בצק אחיד (הבצק רך ומעט דביק), לניילן ולאחסן שעה עד 12 שעות במקרר.
לחלק בצק לשניים ולרדד כל חלק על משטח מקומח לגודל תבנית 27X33, לשטח חלק אחד בתבנית משומנת ולפזר על כל הבצק גבינה בולגרית וגבינה צהובה.
לכסות את הגבינות בחלק השני של הבצק,

לחתוך לריבועים או מלבנים עד למטה , כולל הבצק התחתון.
לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס עד הסוף בחלב או שמנת לבישול, להעביר לקערה ולטרוף היטב.

לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה, רצוי עם כף.
לפזר שומשום ולאפות בחום של 180 מעלות 35-40 דקות (כדי שגם התחתית תאפה טוב עדיף להניח את התבנית בשלב התחתון של התנור, לא על תחתית התנור !!!), עד לקבלת צבע זהוב יפה.

צילום – לינדה עמגר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *