קטגוריות
Uncategorized בשר קציצות ראש השנה

מתכון קובה סלק קובה אדומה

 

Liya kosashvili

מתכון לקובה סלק

קובה אדומה שמתבשלת לשבת שלי

מתכון

מאת – ליה קוזשוילי

המרכיבים

לבשר-

חצי קילו בשר טחון

בצל

שן שום

חופן כוסברה

כמון

מלח

פלפל בהרט

לקובה –

2 כוסות סולת

כפית מלח

בערך כוס מים

כף שמן זית

למרק –

סלרי

3 סלקים אפויים או מבושלים

מלח

לימון

פלפל שחור

סוכר

אופן ההכנה

מטגנת קוביות בצל , שן שום כתוש , כוסברה קצוצה (אגרוף) מוסיפה מלח פלפל כמון קצת בהרט ומניחה להתקרר.

קובה:

2 כוסות סולת כפית מלח

לרוב כוס מים , מוסיפה לפי העין עד שהבצק נוח לעבודה, לא לח מידי ולא קשה

כף שמן זית

מכדררת לכדורים קטנים ומשטחת על כף היד, שמה מהבשר וסוגרת טוב טוב .

המרק

מטגנת סלרי  וקוביות סלק מ-  3 סלקים   עשר דקות עם כף סוכר.

בשלב הזה מוסיפה ליטר וחצי מים , כף מלח , 3 כפות סוכר , חצי כפית שטוחה פלפל , מיץ לימון שלם מבשלת קצת  ומכניסה את הקובה.

לצבע אדום במיוחד מגרדת בצד על החלק הדק של הפומפיה סלק אדום במיוחד, מוסיפה למרק. שעה בישול וזה מוכן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *