קטגוריות
Uncategorized

מתכון לג’חנון הכי טעים לשבת חורפית

אורלי קדוש פרנקו

מתכון לג’חנון הכי טעים לשבת חורפית

מאת – אורלי קדוש פרנקו

המרכיבים-

קילו קמח

חצי כוס סוכר

כף מלח

2 כפות סילאן (או דבש)מומסת בכוס מים חמים

2 כוסות מים פושרים

200 גר’ חמאה רכה רכה  ( אפשר להמיר למרגרינה למי שרוצה פרווה אבל אני ממש נגד מרגרינה.

סה”כ 3 כוסות מים אבל קודם לשים שתיים וקצת ולפי הבצק להוסיף

אופן ההכנה-

לערבב את כל החומרים, סה”כ 3 כוסות מים כולל זו עם הסילאן/דבש, ללוש במיקסר עם וו לישה בערך 5 דקות או עד שרואים שהבצק רך ונעים לעבודה, לאחר הלישה לתת לבצק לנוח כחצי שעה עטוף בניילון שלא יתייבש.

לחלק לכדוריםבערך 20

לסדר על מגש משומן ולתת מנוחה שעה לפחות להתחיל לפתוח את הכדורים כל אחד לעלה דק על משטח עבודה למרוח  חמאה רכה בשכבה דקה.  לקפל מהצדדים ואחר כך לגלגל לגליל.

ולסיום:משמנים סיר בחמאה ומניחים בתחתית הסיר 2 פרוסות לחם. לכסות את תחתית הסיר בנייר אפיה.

מסדרים את הג’חנון אחד ליד השני ובשכבות.

נכניס לתנור על מצב פלטה 100 מעלות בערך.

לילה שם ועד שמגישים לארוחה

דיקלה מעודה
דיקלה מעודה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *