קטגוריות
חלבי טבעוני צמחוני

מתכון לקיצ’רי אורז עיראקי עם עדשים כתומות

Ronit Arami

קיצ’רי אורז עם עדשים כתומות

תבשיל עיראקי מושלם וטעים

תמונה קרדיט – רונית ארמי

המרכיבים-

2 כוסות אורז

כוס עדשים כתומים

בצל

2 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות

כמון

מרק עוף

פלפל שחור

מלח

פפריקה מתוקה קצת

אופן ההכנה –

נטגן בצל ושום קצוץ

נוסיף את תבלינים ,ורסק , נערבב ונוסיף אורז ועדשים.

נוסיף מים רותחים 4 כוסות.

לאחר רתיחה נוריד לאש נמוכה מכוסה במכסה.

נבשל כחצי שעה עד שאין נוזלים .

נוהגים להגיש את הקיצ’רי עם שמנת חמוצה וביצת עין.

אפשר גם לארוחות בשריות כי זה פרווה.

לפני ההגשה אם רוצים – מטגנים בחמאה או שמן 2 שיני שום כתוש עם קצת כמון .

מוסיפים את האורז ומטגנים אותו כמה דקות ומגישים.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *