מתכון לבצק פיצות/מאפה זעתר
מאת – אפרת שוהם
המרכיבים–
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2.5 או 3 כוסות מים
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
לציפוי
זעתר 3 כפות מעורבב עם שמן זית
לציפוי פיצה –
רוטב פיצה
גבינה צהובה
זיתים
אופן ההכנה –
בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, סוכר ושמרים.
מוסיפים מים ושמן ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך כ-10 דקות. אם יש צורך להוסיף מים תוסיפו בצק צריך לצאת רך ולא קשה.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
קורצים עיגולים ומרדדים, מורחים זעתר מעורבב עם שמן/רוטב פיצה וגבינה צהובה זיתים ,פטריות
שמים על התבנית בניר אפיה.
מתפיחים עוד חצי שעה ולתנור מחומם
אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה.