טורט קצפת ותותיםעוגת ילדות שלנו שאין טעים ממנה
עפ”י מתכון של סיוון
מאת – גלית מצליח
המרכיבים –
לטורט
4 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
כוס קמח תופח
קורט מלח
כפית ת.וניל
כחצי קילו תותים שטופים לפרוס, להשרות במקרר עם 4 כפות סוכר.
לקצפת
2 שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
חבילה ג’לי תות
אופן הכנה –
נקציף חלבונים וסוכר
נערבב חלמונים עם שמן ונוסיף בהדרגה קמח ואז נקפל חלבונים לתערובת חלקה.
נעביר בלילה לתבנית קפיצית 24
אפיה 180 חצי שעה עד שהעוגה יציבה.
נקרר.
נקציף קצפת עם אינסטנט וחלב
נרטיב את העוגה עם המיץ שנוצר בצלחת של התותים
נמרח קצפת מעל הטורט
נסדר תותים גם בפנים וגם מלמעלה.
נכין את הג’ לי תות חפי ההוראות ונשפוך בעדינות מלמעלה.
נכניס לקירור .