קטגוריות
Uncategorized עוגיות

עוגיות שוקולד מושלגות

Linda Amgar Langenauer
המושלגות עוגייה מושלמת
מאת – Linda Amgar Langenauer
המרכיבים-
200 ג’ שוקולד מריר
50 ג’ חמאה/מחמאה
2 ביצים לא קרות
1/4 כוס סוכר (100 ג’)
כפית תמצית וניל
כף ליקר שאוהבים (וויתרתי)
100 ג’ שקדים טחונים (שקית)
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס קמח (105 ג’)
כפית גדושה אבקת אפיה
ציפוי :
1/2 כוס סוכר
100 ג’ אבקת סוכר (שקית)
אופן ההכנה –
במיקרוגל או באמבט אדים ממיסים שוקולד וחמאה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה, מניחים בצד לצינון.
בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר לתערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים לביצים את השוקולד וחמאה מומסים, תמצית וניל וליקר ומערבלים לאיחוד, מוסיפים שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה וקקאו ומערבבים בעדינות עם מרית לתערובת אחידה, להימנע מערבוב יתר !!!
לניילן את הקערה ולהכניס למקרר לשעתיים או עד שהתערובת מתקשה (אפשר לשמור גם לילה במקרר,
למחרת כשרוצים להכין עוגיות, להוציא מהמקרר ולתת לתערובת להתרכך).
לחמם תנור ל 180 מעלות,
לרפד 2 תבניות בנייר אפייה.
מכינים 2 קעריות, אחת עם סוכר והשנייה עם אבקת סוכר,
להכין כדורים ולגלגל כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר ולהניח בתבניות עם מרווחים ביניהן כי הן תופחות באפייה.
אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות נסדקות ומוציאים, העוגיות רכות אז לא לגעת עד שהעוגיות מתקררות היטב אבל כדי שלא ימשיכו להיאפות מהחום של התבנית, ממליצה להעביר בעדינות רק את נייר האפייה עם העוגיות אל השיש לצינון מהיר יותר.
* אפיתי 15 דקות כי הכנתי כדורים גדולים יחסית, בקוטר 4 ס”מ, (יצאו 28 עוגיות) רוצים יותר עוגיות ?
תכינו כדורים יותר קטנים.
הגר דהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *