![](https://mommyfood.co.il/wp-content/uploads/2023/01/51484030_2177991422262222_7473237563122122752_n-300x300.jpg)
עוגת שכבות כרוב ובצל ממולא
מאת – טלי דוידוב
המרכיבים –
למילוי הכרוב:
1 וחצי כוסות אורז שטוף
2 עגבניות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
3 עלי סלרי
בצל גדול
2 שיני שום
2 כפות רסק
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ לימון סחוט
תיבול:
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף מלאה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
1 כף מלאה מרק עוף
לרוטב:
בקערה בנפרד שמים 2 כוסות מים חמים ומוסיפים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף מרק עוף
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
2 כפות רסק.
אופן ההכנה –
קוצצים את הירקות של המילוי , ואת העגבניות מגרדים (אפשר את כל הירקות בבלנדר) . נשים בקערה ביחד עם האורז ונתבל.
מרתיחים בסיר עמוק כרוב לבן ומקלפים כל פעם מה שהתרכך. חוצים לחצי את העלה ומתחילים למלא.
מסדרים בתחתית הסיר עלי כרוב , תפוח אדמה פרוס דק לעיגולים
ומעל שכבת עגבניות פרוסות.
מסדרים את הכרוב הממולא בשכבות.
לאחר מכן שופכים מלמעלה על הממולאים את הרוטב שהכנו לפני ומבשלים כ30-40 דקות על להבה בינונית .
מומלץ בשלב הזה לתת לתבשיל “לנוח” לפחות כחצי שעה לפני שהופכים.
להניח צלחת זכוכית מעל הממולאים בסיר,
ולהפוך את התבשיל לקערה גדולה שיצא כך![👇](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4f/1/16/1f447.png)
![👇](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4f/1/16/1f447.png)
![](https://mommyfood.co.il/wp-content/uploads/2023/01/51484030_2177991422262222_7473237563122122752_n-300x300.jpg)