עוף עם שומר ואפונה טעים וקל
מאת – אביבה ממן
המרכיבים –
6-8 כרעיים ושוקיים של עוף
2 ראשי שומר
עלים וגבעולי סלרי
כוס אפונה קפואה
חצי כף כורכום
כף אבקת מרק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כוסות מים
אופן ההכנה –
לטגן את חלקי העו ףקלות עד להזהבה.
לאחר מכן להוסיף את התיבול ו2 כוסות המים ומבשלת 20 דקות. בנתיים,
פורסת את ראשי השומר לפלחים לאורך, וקוצצת גס את העלים וגבעולי הסלרי, ומוסיפה לסיר.
לאחר 20 דקות נוספות מוסיפה את האפונה הקפואה, וממשיכה לבשל עוד 20 דקות על להבה בינונית. סך הכל שעה בישול.
טעים מאד וקל להכנה , כדאי להגיש על קוסקוס או אורז לבן.
בהצלחה!