כיכר לחם של פעם
כיכר לחם לבן
תקשיבו פצצה ..
אמא’לה איזה לחם פצצה יצא לי
כמו בארומה.
קראנצי מבחוץ ורך מבפנים
יאמי של לחם.
מתכון ללחם ביתי
משתפת אותנו במתכון – נאוה מלכה
המרכיבים-
קילו קמח.
2 כפות שמרים יבשים לערבב.
להוסיף.
2 כפות סוכר..
3 כפות שמן .
2.5 עד 3 כוסות מים כוס מידה.
כף מלח.
אופן ההכנה –
ללוש הכל על מהירות נמוכה מלבד המים והמלח.
כשמתגבש לבצק להוסיף כף מלח את המים להוסיף לאט וחשוב שהבצק כאן לא יהיה דביק מידי.
להגביר מהירות לבינונית ללוש 10 דקות.
להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת עם הידיים.
לכדרר לכדור לשמן קצת את הכדור לכסות בשקית מגבת מעל התפחה שעה.
להוריד למשטח עבודה לחלק את הבצק לשניים או 3 .
כל חלק לאסוף את הבצק בצורת מעטפה לכסות עם נילון ל 20 דקות.
לקחת כל חלק קצה אחד לקפל פנימה.להפוך לצד השני ולקפל גם לאמצע לעשות צדדים כלפי פנים ואז לגלגל לצורת כיכר לחם.
לתת התפחה 30 דקות.
לפזר קצת קמח במסננת לחרוץ חריצים ולהתיז קצת מים..
תנור לחמם מראש לפחות 20 דקות..200 מעלות
לאפות 35 דקות או עד שאתם נוקשים ונשמע צליל חלול..
טיפים-
לשים כל ככר לחם בתבנית כי הם תופחים הרבה.
עדיף לחלק ל 3 כיכרות.
אז יצא גודל בינוני.
תגובה אחת על “ככר לחם של פעם – אמא’לה איזה לחם יצא לי – פצצה”
ת ו ד ה