לביבות תירס מטריפות
מאת – Riki Cohen Wandratsch
המרכיבים –
כ 500 גרם תירס ( 2 קופסאות שימורים בינוניות מסוננות מנוזלים או תירס קפוא- מופשר ומסונן מנוזלים)
כוס קמח (140 גרם)/קמח פסח
כפית גדושה אבקת אפייה
3 ביצים L ( או 4 M)
1 קופסאת קוטג’
200 גרם גבינה מגוררת שאוהבים
( אפשר צהובה רגילה,מוצרלה, קשקבל, פטה)
כ 50 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת (אפשר להחליף ולשים יותר גבינה צהובה )
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
מלח, פלפל (לפי הטעם ולפי סוג הגבינות)
אופן הכנה-
בקערה מערבבים היטב את כל החומרים לתערובת אחידה. מחממים מעט שמן במחבת , שמים כף גדושה מהתערובת במחבת ומשטחים קצת (או אפשר בידיים רטובות ליצור לביבות ולהניח בזהירות במחבת)
* מנסים קודם לביבה אחת וטועמים אם חסר תבלינים לתקן או אם מתפרק להוסיף עוד כף קמח לתערובת .
מטגנים להשחמה כ 3 -4 דקות, הופכים בזהירות, ומשחימים מצד שני.
2 תגובות על “לביבות תירס מעלפות”
תודה על שאת פותחת את ליבך ומשתפת אותנו במתכונים נפלאים
בכיף