מתכון לחמניות לפסח
(חשוב לקרוא את המתכון עד הסוף)
כוס מדידה אוניברסלי
מאת – דליה סיני
המרכיבים-
כוס מים
רבע כפית מלח
כפית סוכר
פלפל שחור למי שאוהב
רבע כוס שמן
3/4 כוס קמח מצה דק
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
4 ביצים
אופן ההכנה –
מרתיחים בסיר על הגז
בבת אחת מוסיפים שלושת רבע כוס קמח מצה טחון דק ושלושת רבע כוס קמח תפוח אדמה וכפית אבקת אפיה, מערבבים עם כף עץ עד שהעיסה הופכת לכדור מייבשים עוד דקה על הגז ומורידים מהאש.
מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים
4 ביצים אחת אחת עד שהופך לעיסה דביקה.
עם ידיים רטובות מכדררים או כל צורה אפשר ארוכות .
מניחים בתבנית עם נייר אפיה ,מורחים ביצה.
מפזרים שומשום,קצח
אופים 200 מעלות 20 דקות לאחר שהן תפחו מורידים ל 170 מעלות ואופים עד שהן שחומות ,פותחים מעט את הדלת של התנור ומשאירים בתנור
לאחר אפיה להשאיר בתנור כעשר דקות
את הקמח מצה ניתן לטחון דק במג׳ימיקס
לתת לעיסה מנוחה 10 דקות לפני אפיהבהצלחה ממני
דליה
חג שמח
2 תגובות על “הלחמניות המיוחדות שלי לפסח”
נראה טוב וטעים ומוצלח
אני עושה את זה
תודה על המתכון
תודה רבה על המתכון המפורט והמוסבר היטב.