עוגת גבינה מעלפת בציפוי עם אוכמניות
מאת – יוכי דהן
המרכיבים-
לתחתית העוגה
200 גרם ביסקוויטים – שרוול אחד
100 גרם חמאה
3 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
אפשר כפית קינמון, מי שאוהב את הטעם
המלית-
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%(או ריקוטה)
הפעם השתמשתי בגבינת ריקוטה פרסקה – עדינה וטעימה
2 אריזות שמנת מתוקה (500 גר’)
שמנת שמנת חמוצה
אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
14 גרם ג’לטין (שקית אחת)
שליש כוס מים חמים
לציפוי-
קופסת אוכמניות משומרות
אופן ההכנה –
מערבבים את שקית הג’לטין עם שליש כוס המים החמים ומניחים בצד. אפשר גם לחמם מים במיקרו
מכינים את הבסיס – מכניסים למעבד מזון 200 גרם ביסקוויטים, 100 גרם חמאה מומסת, 3 כפות סוכר וסוכר וניל, וטוחנים
מניחים על תחתית תבנית קפיצים בקוטר 26 ס”מ משומנת
מהדקים היטב לתחתית התבנית .
מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ומניחים בצד
מערבבים גבינת ריקוטה פרסקה, שמנת חמוצה, ואת יתרת הסוכר, 1 אינסטנט פודינג וניל, אפשר במערבל.
מאחדים יחד עם הקצפת.
מערבבים היטב את הג׳לטין עד שהוא שקוף וללא גושים- חממו במיקרו קצת.
ומערבבים עם תערובת הגבינה בכמה פעמים, לא בבת אחת ולערבב היטב- לא במיקסר
מעבירים את המלית על בסיס העוגה, מכניסים להקפאה כשעה או ללילה .
מוציאים ויוצקים את תערובת האוכמניות על העוגה.