הפשטות מנצחת
עוגת גבינה בחושה בטעם תפוז/לימון👇🏻
לי לא משנה גובה לי משנה הטעם 😋
והריח התעלף
מאת – דבורה אוזנה
המרכיבים –
500 גרם גבינה לבנה
1.5 כוסות סוכר
50 גרם חמאה רכה
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון מוסיף המון
4 ביצים
1כוס קמח
ארבע כפות פודינג וניל
כף קרונפלור
אופן הכנה –
להקציף את הביצים עם מחצית הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר(זה אני עושה על מנת לקבל עוגה אוורירית לא חובה )
בקערה גדולה נערבב גבינה לבנה עם סוכר, חמאה סוכר וניל נאחד את שתי התערובות
נוסיף את היבשים ונערבב בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע בבלילה ולא יותר מידי.
נשמן תבנית 20
לרפד את התחתית והדפנות עם נייר אפייה (אני אפיתי בסיר ג׳חנון קוטר 20)
עוטפים את הסיר עם ניר אפייה ונייר כסף זה שומר על דפנות בהירות מניחים על תבנית עם מים
נאפה את העוגה בתנור על 160 מעלות כ-40 דקות או יותר תלוי בתנור .
העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה יפה למעלה.
ניתן לצפות
גנש שוקולד מריר/חלב/לבן
פירות יער
קצפת
אבקת סוכר
ג׳לי עם פירות
בהצלחה
תגובה אחת על “הפשטות שמנצחת – עוגת גבינה בחושה”
לא ברור לי האם הכוונה שעוטפים את פנים הסיר
או מבחוץ? האם האפייה בטורבו או קו עליון תחתון?