פשטידת ברוקולי עם בשמל וגבינות
מאת – ישראלה אזולאי
תבנית חד פעמית מרובעת בינונית,משומנת.
כמה הכנות לפני הערבוב בקערה
והפשטידה מוכנה ממש בקלות
המרכיבים –
חבילת ברוקולי קפוא
2 בצלים גדולים מטוגנים
לבשמל –
50 גר חמאה
2 כפות קמח
כוס וחצי חלב
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
500 גר גבינה לבנה
150 גר מלוחה בולגרית
5 ביצים
אופן ההכנה –
לשים ברוקולי עם מים רותחים,עד מעל הברוקולי.
להביא לרתיחה,להנמיך להבה,ולבשל רק 3 דקות.
להעביר למסננת,ולסנן טוב טוב מנוזלים.אפשר להשאיר את הברוקולי שלם,ואפשר לחתוך גס.
במחבת לטגן 2 בצלים גדולים עד הזהבה יפה.
רוטב בשמל:
בסיר קטן על הגז להמיס 50 גרם חמאה.להוסיף 4 כפות קמח,ולערבב עם מטרפה ידנית.
להוסיף כפית מלח,וכוס וחצי חלב בהדרגה,תוך כדי בחישה מתמדת,עד קבלת רביכה סמיכה.
שלב הערבוב:
בקערה לשים:
את הבשמל.להוסיף:ברוקולי,בצל מטוגן,5 ביצים,500 גרם גבינה לבנה 9%,כפית מלח,150 גרם בולגרית מפוררת,מערבבים היטב.
מעבירים לתבנית,ואופים בתנור שחומם מראש ל180,עד שמזהיב מאוד למעלה,בערך 50-60 דקות.
בסיום אפיה מצננים להתיצבות
3 תגובות על “5 דקות ולתנור פשטידת ברוקולי בחושה וקלה”
נראה טוב.
וואו וואו מעולה
מעולה!!!!!