סלט חצילים פיקנטי.
אי אפשר בלעדיו
מאת – צביה אורן
המרכיבים –
2 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות
5 עגבניות חתוכות בקוביות
4 שיני שום פרוסים
2 פלפלים ירוקים חריפים
או פלפל אדום חריף
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה או מלח רגיל
3 כפות שמן זית
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1 בצל חתול לקוביות
אופן ההכנה–
מקלפים את החצילים חותכים לקוביות.
מכניסים לסיר עם מים חמים ומבשלים עד לריכוך קל,
ועד שרואים שהקוביות חציל הפכו לצבע אפרפר.
מורידים מהאש , מסננים היטב ושמים בצד.
מכינים מחבת גדולה ורחבה, מזלפים שמן , ומתחילים להשחים את הבצל עד להזהבה קלה,
מוסיפים את העגבניות עד לריכוך, ועם המזלג מעט מועכים.
מוסיפים את טבעות הפלפל הירוק החריף, וממשיכים לטגן.
מוסיפים את החצילים המבושלים, מערבבים,
מוסיפים תיבול
להמשיך לבשל לעגבניה יש הרבה נוזלים,
לכן צריך בעדינות לערבב , הכל מתבשל מהרוטב וסופג טעמים.
השאירו עד לאיחוד טעמים.
מי שרוצה יכול להוסיף עוד כף של רסק עגבניות.
מקררים ומאחסנים בקופסא.
כמה טעים ופיקנטי,טעימים בכל מצב.
החציל המבושל בנפרד חוסך מטיגון ואגירת שמן.