עוף עם אורז בתבנית ענקית לתנור
מתכון במיוחד לארוחה המפסקת לפני כיפור
לכל המשפחה
המתכון של מלי מאירוב
עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור.
המרכיבים –
4 כרעיים
2 כוסות אורז
חצי כוס רוטב צ’ילי
פפריקה
פלפל שחור
מלח
שמן זית
3,4 בצלים
תפוחי אדמה
שיני שום
אופן הכנה –
בקערה נשים 2 כוסות אורז בסמטי עם מים לחצי שעה השרייה.
בקערה אחרת נשים חצי כוס צ’ילי מתוק, כף פפריקה ..כפית פלפל שחור, חצי כוס שמן זית או רגיל ,כפית מלח,4 כפות מים ,נערבב.
נוסיף את העוף לתערובת ונערבב היטב
במחבת נטגן 3 או 4 בצלים חתוכים עיגולים. נקלף 3 תפוחי אדמה ונחתוך עיגולים
נקלף 6 שיני שום.. ההרכבה: נסנן את האורז מהמים .. נוסיף לו כפית פפריקה..כפית מלח..חצי כפית פלפל שחור 3 כפות שמן..ונערבב.. ניקח תבנית פיירקס גדולה נשים שמן ואז את הבצל המטוגן..מעל את האורז .. ואז את העופות מפוזרים..ואז בין העופות נשים את תפוחי האדמה ואת שיני השום.
ניצוק 3 כוסות מים רותחים ..נכסה בניר כסף ונכניס לתנור 170 מעלות שעה וחצי .
להוציא את הניר עם כפפות לא לשכוח כי האדים יוצאים.. לבדוק שהכל רך ומוכן ..ואז לתת לו לקבל צבע ללא נייר.. אני השארתי עם נייר 3 שעות..העוף ממש התפרק.. אופציות .. לפזר על האורז גזר מגורד ..גרגירי חומוס מקופסאת שימורים..גמבה חתוכה ..בצלצלי שאלוט.