קטגוריות
Uncategorized

איזה תבנית עוף מעלפת יצאה לי

אילנית כרבי

אמאל’ה איזה ריח שגעון.

שוקיים עם תפוחי אדמה מעוכים

מתכון מאת – אילנית כרבי

 

 

המרכיבים

10 תפוחי אדמה בינוני

4 בצלים

6, 8 שוקיים או כרעיים

2 כפות שום כתוש

פפריקה

דבש

כורכום

פלפל שחור

מרק עוף

פטרוזילה יבשה

בזיליקום יבש

4 כפות סויה

אופן ההכנה

להרתיח תפוחי אדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים, עד שהם  מתרכים מעט, מוציאים, מסננים ומקררים.

אחרי שהם מתקררים לדפוק אותם ממש מעט ובעדינות ( רק כדי שהם יפתחו בצורה יפה)עם פטיש של שניצל ולהניח בצד.

לקחת סיר רחב וגדול ולטגן 4 בצלים חתוכים לחציים,

להוסיף 2 כפיות שום כתוש, ושהבצל מזהיב נוסיף ככף שטוחה של כורכום, 2 כפות דבש/ סילאן .

נכניס את השוקיים ונטגן משני הצדדים, נוסיף את התפוחי אדמה ונסדר סביב.

כוס מים רותחים ( אם צריך בהמשך עוד אז להוסיף), כף מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מלח גס, פטרוזליה ובזיליקום יבשים,ולפזר רוטב סויה מעל הכל.

לבשל על אש נמוכה עד שהעוף מוכן ומידי פעם להשקות את הכל עם הרוטב .

7 דקות אחרונות לפזר שוב פטרוזליה יבשה ולזגג מעט דבש על הכל, להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב כמו בתמונה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *