צלי בקר
מאת – מיקי איטח
המרכיבים –
קילו וחצי כתף בקר
בצל חתוך
גזר חתוך
4 עלי דפנה
5 פלפל אנגלי
כף מרק בצל
חצי כוס שמן זית
8 שיני שום קצוץ
תבלינים:
כפית מלח גס
כפית פלפל לבן
כפית כמון
כפית כורכום
כפית מרק עוף
5-6 חוטים של זעפרן
חופן עלי כוסברה\פטרוזיליה
מעט בצל חתוך גס
אופן ההכנה –
מרתיחים את הבשר במים עם הבצל, הגזר, עליה דפנה, הפלפל האנגלי והמרק בצל לפחות שעה וחצי .
לאחר מכן, לקרר את הבשר ואז לחתוך לפרוסות, לא לזרוק את המים שבו הורתח הבשר זה יהיה הציר.
עכשיו לבישול הצלי, נשים בסיר רחב שמן זית את השום הקצוץ והתבלינים .
פותחים את התבלינים עם השמן ומוסיפים מעט מהציר ואז מסדרים את הבשר.
לאחר מכן שמים ציר לכיסוי הבשר ונותנים רתיחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה נוריד לאש נמוכה ללפחות 4 שעות.
בחצי שעה האחרונה מפזרים מהכוסברה הפטרוזליה והבצל ומצמצמים את הרוטב עד שהבשר ניהיה רך.
בתאבון!!!
4 תגובות על “צלי בקר נימוח – הקדרה שלכם לשבת החורפית”
מושלםםםם
תודה
האם אאפר להעשיר ולהוסיף שעועית או חומוס או ערמונים או תפוחי אדמה
תודה
אשמח לשידרוג מכינה ל20 סועדים
בטח מה שאוהבים