בורקס פילו במילוי חזה עוף עם פירה ובצל
מאת נעמוני בקיש
המרכיבים-
חבילה בצק פילו
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
2 תפו”א – מבושלים
למעוך לפירה
3 כפות סילאן
3 כפות טריאקי
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה-
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים חזה העוף ומטגנים 5-7 דק.
מערבבים עם הפירה הטריאקי סילאן ומלח ופלפל .
מטגנים עוד 2 דק’
אופן הכנת הבורקס –
לוקחים עלה פילו משמנים מעט עם שמן,
לוקחים עוד עלה מניחים מעל העלה הראשון, משמנים שוב עם שמן, מחלקים לחצי.
לוקחים כף גדושה מהמילוי ושמים על כל מלבן בקצה לרוחב
סוגרים מ 2 הצדדים ומגלגלים כמו סיגר .
מורחים ביצה ומפזרים שומשום
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לאחר 10 דק להוריד מעלות ל180 לעוד 10 דק/ עד הזהבה.
בתאבון 😋