גבינה פירורים
מאת – Tal Shpindler Abergel
המרכיבים –
תבנית קוטר 24 ס”מ
לתחתית הבצק הפריך :
100 גרם חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
1 ביצה + חלמון
כוס וחצי קמח
לעוגה :
750 גרם גבינה 9 אחוז
כוס וחצי סוכר
3 שמנת מתוקה 250 מ”ל
1 אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית/מחית וניל
גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה –
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים מעט את החמאה והסוכר עד שמעורבב.
במהירות איטית, מוסיפים את הביצה + החלמון ממשיכים מעט לערבב ומוסיפים מחצית מכמות הקמח.
לאחר מכן מוסיפים את שאר הקמח עד לקבלת בצק אחיד .
את הבצק מעבירים לקירור למשך שעה לפחות .
לאחר שהתקרר מחלקים מהבצק ל2 , 3/4 ממנו לתחתית העוגה
ו1/4 לפירורים .
את החלק לתחתית מרדדים לעיגול בקוטר התבנית , שמים בתבנית מחררים עם מזלג מעט ואופים ב170 מעלות כרבע שעה .
את שאר הבצק מרדדים לעובי לא דק מידי שמים על נייר אפייה ואופים גם כרבע שעה על 170 מעלות .
לעוגה מערבבים בקערה עם מטרפה את הגבינה, הסוכר, השמנת החמוצה והוניל.
במקביל מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג עד לקבלת קצפת רכה.
לאחר מכן מקפלים את השמנת לתערובת הגבינה ושופכים לתבנית עם תחתית הבצק האפויה.
את הבצק הנותר שאפינו מפוררים מעל העוגה ומכניסים לקירור ל24 שעות לפחות .
בהצלחה!!!