בורקס בשר מבצק פילו עם מלא צנוברים
ביס של שלמות
מאת – שובל שאול
המרכיבים –
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
וצנוברים למי שאוהב לא חובה
ביצה טרופה
חופן שומשום
אופן ההכנה –
בסיר לטגן בשמן זית את הבצל עד שמזהיב מעט ולהוסיף את הבשר.
לפורר את הבשר עד שהוא משחים מעט, להוסיף את שאר המרכיבים ולהוריד מהאש.
לקרר היטב את התערובת.
לקחת דף של עלה פילו, לשמן ולהוסיף עליה עוד דף במרכז הדף. נשים את הבשר הטחון, נגלגל, נבריש בביצה ונפזר שומשום.
לחמם תנור מראש על 180 מעלות ולאפות עד שהמאפה משחים במעט.
ובתיאבון !!!