חיתוכיות גבינה
מאת – ענת חן
המרכיבים –
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לשטרויזל:
50 גרם חמאה קרה
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה 5%
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה –
מתחילים עם הבצק הפריך,
מערבבים את כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס”מ.
את הבצק פותחים על תבנית מרובעת עם נייר אפייה ומחזירים למקרר.
מכינים את השטרויזל,
מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר.
מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.
מערבבים את חומרי מלית הגבינה בקערה, ומוזגים על הבצק הפריך המרודד שבתבנית.
מפזרים את השטרויזל מלמעלה (פירורי הבצק) ומכניסים לאפייה על 160 מעלות כשעה.
לפני ההגשה כמובן שמקררים את העוגה לפחות ללילה במקרר.
בהצלחה !!!