קטגוריות
Uncategorized בשר חגים

מתכון לקובה אורז של פסח

נאוה מלכה
מתכון לקובה אורז של פסח
מאת – נאוה מלכה
המרכיבים –
לבצק הקובה:
קילו אורז
חצי קילו עוף טחון
כף שטוחה מלח
למלית:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ
חופן עלי סלרי קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה – 
את האורז להשרות בקערה עם מים למשך שעה.
לסנן טוב ולייבש לפחות שעתיים.
לאחר שייבש, לטחון את האורז במטחנה של תבלינים, המרקם צריך להיות כמו סולת.
לאורז הטחון להוסיף את העוף והמלח, כל פעם קצת וללוש.
לאחר שמוסיפים את כל הבשר, לשים טוב ונותנים לבצק לנוח.
אם יבש תוסיפו קצת מים (אני לא הוספתי כי האורז רטוב).
לאחר שהבצק מוכן,
לוקחים את הבשר הטחון ושאר מרכיבי המלית ומערבבים בקערה.
בידיים רטובות לקחת פיסות בצק לשטח על כף היד למלא בבשר הטחון לסגור לגלגל.
את הקובות אפשרי בכל רוטב :
רוטב עגבניות..
רוטב חמוסטה..
רוטב סלק..
רוטב במיה..
רוטב דלעת..
הפעם אני הכנתי עם מרק ירקות.
לשים את הכדורים בזהירות כל פעם קצת כדי שהרוטב לא יתקרר כשהסיר רותח לבשל 20 דקות.
בהצלחה !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *