המתכון של סילביה פינוקים מהמטבח שלי
עוגת גבינה אפויה נוסטלגית עם בצק פריך וצימוקים, עוגה שמזכירה את סבתא ואמא ,בצק פריך רך שמתמזג עם מלית גבינה רכה ונמסה בפה , עוגה קלה להכנה ,הכל ביחד ולתנור עוגה שמצליחה לכולם !!!
המרכיבים –
הבצק
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
150 ג׳ חמאה בטמ׳ החדר
1 חלמון ( צהוב )
1 גביע שמנת חמוצה
מלית –
חצי קילו גבינה לבנה
500 גר שמנת חמוצה
כוס סוכר
4 ביצים
כפית תמצית וניל
שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
50 גר צימוקים
אופן הכנה –
הבצק להכניס לקערת המיקסר לפי הסדר ולעבד לאיחוד עד לקבלת
בצק נעים למגע ולא דביק.
יש להעביר את הבצק למשטח מקומח
ובמידת הצורך נוסיף עוד קמח.
לשמן תבנית עגולה מס׳ 24
להניח נייר אפייה בתחתית
על נייר האפייה
לשטח 1/2 מכמות הבצק
ישמש לבסיס העוגה
לאפות 180 מ׳ 10 ד׳ טורבו
עד שמשחים מעט
ולהוציא
לצקת מעל את תערובת הגבינה
ומעל לסדר את הבצק
בצורת שתי וערב
או לגרד מלמעלה בפומפייה
למרוח את הבצק עם החלמון
לאפות ב 150 מ׳ לא טורבו !!!
שעה וחצי
לכבות את התנור
לפתוח מעט את הדלת
ולתת לעוגה להתקרר התנור כשעה
ולקרר למשך הלילה
מלית גבינה-
לקערת מיקסר עם וו הקצפה
500 ג׳ גבינה לבנה
500 ג׳ שמנת חמוצה
מסוננים מנוזלים לפחות שעתיים לפני הכנת העוגה
על הגבינות להיות בטמ׳ החדר
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
לעבד כמה שניות עד לאיחוד ולהוסיף
4 ביצים בטמ׳ החדר
בהדרגה כל פעם אחת
ולהוסיף
1 אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
לעבד כמה שניות לאיחוד
צימוקים
———-
מי שרוצה להוסיף צימוקים לעוגה :
50 ג׳ צימוקים יבשים
לקערה עם מים רותחים
להניח בצד כ 10 ד׳
לסחוט את הצימוקים
לערבב עם כפית קמח
להעביר אותם לתערובת הגבינה
אופציה :לפזר מעל אבקת סוכר