בניצה – מאפה גבינות בלקני
מאת – אילנה אברהם
המרכיבים –
חבילת עלי פילו
חמאה מוממסת
חופן שומשום
למילוי הגבינות:
4 ביצים
גביע יוגורט יווני
שמנת מתוקה
250 גרם גבינה מלוחה (פטה, בולגרית)
100 גרם גבינת עיזים קשה מגורדת
200 גרם גבינת עמק מגורדת
מעט מלח
אופן ההכנה –
לוקחים עלה פילו, מורחים בחמאה המוממסת ומפזרים שומשום,
מניחים על העלה הראשון עלה נוסף ושמים בתבנית משומנת.
את אותה הפעולה עושים עם עוד שני עלים ומניחים בצד.
בקערה , נשים את הביצים ונטרוף אותן, ונוסיף אליהן את כל הגבינות ונערבב.
מעל בסיס עלי הפילו , ניקח כמה עלים מקומטים חתוכים לשניים
ונשים בצורת כדור .
מעליהם נשים את תערובת הגבינות ונכסה בבסיס העליון שהכנו לפני מ2 עלים עם חמאה ושומשום.
לאחר שהכל מכוסה מורחים עוד חמאה מומסת ומפזרים שומשום, חורצים מעט את המאפה ומכניסים לתנור על 175 מעלות כ40 דק’ או עד שמוכן , עד הזהבה קלה.
בתאבון!!