אושפלוב – תבשיל אורז עשיר וטעים לכל המשפחה
מאת – Shiran Mussan Yarchi
המרכיבים –
2 בצלים
700 גרם בשר מס’ 5 צלי כתף חתוך לקוביות קטנות
חבילה של גזר חתוך למקלות של גפרורים. לא מגורד!!
חומוס בשימורים (לא חייב)
ראש שום (אפשר יותר)
פלפל חריף
כוס אורז עגול
כוס אורז יסמין
3/4 כוס שמן
תבלינים :
כפית תבלין שווארמה
כפית תבלין גריל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה
כפית כמון כמון
כפית בהרט
אופן ההכנה –
חותכים את הבצל לחצי ועושים פרוסות דקות.
מטגנים יחד עם הבשר טיגון של 10 דק’ ומידי פעם מערבבים. מוסיפים את הגזר ונותנים לזה עוד עירבוב של עוד כמה דק’, ומוסיפים את החומוס.
מוסיפים את התבלינים
ונותנים עירבוב להכל יחד.
מוסיפים מים עד 2 ס”מ מעל הגזר, ועל זה מוסיפים ראש של שום ואת הפלפל חריף כשהוא שלם.
נותנים לזה להתבשל כ50 דק’ על אש קטנה.
אחרי 50 דק’ נוציא את השום והחריף.. נשים את האורז בקערה ונשטוף טוב, נערבב עם הידיים לשטוף ולשפוך את המים ככה 4 פעמים.
נוסיף לאורז מלח, כפית גדושה, נוערבב שהמלח יגיע לכל האורז ונוסיף לסיר.
את האורז נשטח בסיר.
צריך לשים לב שיהיה מים כס”מ מעל האורז.
ניתן לזה רתיחה על אש גבוהה כ5 דקות.
לאחר מכן נעשה מהאורז הר (רק מהאורז) ונעשה בוא חורים עד תחתית הסיר נחזיר את הפלפל והשום.
נכסה בצלחת ומגבת ואז את מכסה הסיר ונבשל עוד כשעה על אש הכי נמוכה.
אחרי שכיבינו את הגז לחכות עוד 20 דק’
לפתוח בזהירות זה חם מאוד
בתאבון!!
בקטנה על אושפלוב –
אושפלוב, הידוע גם כפלאו, פילאף או פלוב, הוא תבשיל אורז פופולרי במטבחים רבים במרכז אסיה, איראן, המזרח התיכון ואצל העמים הטורקיים.
הוא מורכב בדרך כלל מחמישה מרכיבים עיקריים:
דגן (בדרך כלל אורז עגול, אך גם חיטה, חומוס או תירס),
בשר (כבש, בקר או עוף),
ירקות (בדרך כלל גזר ובצל),
פירות יבשים (צימוקים, חמוציות או משמש)
ותבלינים.