קטגוריות
Uncategorized טבעוני צמחוני

תפוחי אדמה בתנור עם תבלינים ועשבי תיבול בטעם עולמי 🥔

אילנית כרבי
תפוחי אדמה בתנור עם תבלינים ועשבי תיבול בטעם עולמי 🥔
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים – 
5-6 תפוחי אדמה
חצי כוס שמן זית
עשבי תיבול יבשים:
כף כוסברה
כף בזיליקום
כפית רוזמרין
כפית טימין
כפית כורכום
כפית שטוחה תבלין לשוארמה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כף מרק עוף
אופן ההכנה – 
נשלוק את תפוחי האדמה כאשר הם חצויים לחצי עם הקליפה
(לאחר ששטפנו היטב את הקליפה).
לאחר שתפוחי האדמה מתרככים, נוציא ונסנן.
נקח קערה נשים בה את שמן הזית ונוסיף את התבלינים.
נערבב הכל ונניח את תפוחי האדמה בצורת פרח על סיר מרופד בנייר אפייה, ונבריש אותם בתערובת .
נפזר מלח גס ונוסיף מהצד ככוס וחצי של מים רותחים.
נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה
ולאחר חצי שעה בערך נוריד את המעלות ל 150 עד שהתפוחי אדמה מוכנים עם צבע מהמם.
כשהכל מוכן נפזר פטרוזליה טריה לקישוט.
בהצלחה!!!
בקטנה על תפוחי אדמה – 

תפוח אדמה הוא ירק שורש אכיל שמקורו באזור האנדים בדרום אמריקה.

הוא אחד מהגידולים החקלאיים החשובים בעולם!!

משמש לא רק למאכל אדם אלא גם להכנת עמילן, וודקה ואלכוהול תעשייתי.

תפוחי אדמה הם מרכיב תכליתי ורבגוני במטבח, וניתן להכין מהם מגוון רחב של תוספות טעימות.
תפוחי אדמה אפויים היא דרך קלה ובריאה להכין תפוחי אדמה.
תפוחי אדמה הם מקור טוב לוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים, והם גם דלים בקלוריות ובשומן.
לעוד מתכוני תפוח אדמה לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *