איזה חוםם ככה תפתיעו את הילדים עם קוקילידה מטריפה🍪
מאת – Yali Vaknin
המרכיבים –
לעוגייה:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
250 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
2/3 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
2 כוסות שוקולד צ’יפס
לקרם של העוגייה:
מיכל שמנת מתוקה
גבינת שמנת
3 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה –
להכנת הקרם , שימו את כל המרכיבים במיקסר עם וו הקצפה , והקציפו עד קצף יציב והכניסו חזרה לקירור והתייצבות הקרם.
הכנת העוגיות:
במיקסר נשים את הביצים והסוכר יחד עם תמצית הוניל ונקציף לתערובת תפוחה ויציבה כ8 דק’ על מהירות גבוהה (כמובן נתחיל במהירות נמוכה ולאט לאט נגביר).
בנתיים נמיס את השוקולד המריר יחד עם החמאה במיקרו עד שהכל נמס ואחיד , ונוסיף למיקסר בסוף ההקצפה עד איחוד.
בצורה ידנית נערבב ונקפל לתוך התערובת את היבשים עד שהכל מוטמע יחד, ולבסוף נוסיף את השוקולד צ’יפס.
נחמם תנור ל180 מעלות .
ניקח תבנית תנור עם נייר אפייה , נשים בכף מתערובת העוגייה יחסית לגובה , ברווחים גדולים כי העוגייה משטחת וגדלה.
נאפה בין 8-12 דק’ , עד שהן רכות מבריקות וקצת סדוקות זה בסדר .
נשחרר מנייר האפייה רק לאחר 10 דק’.
כאשר התקרר נמלא מהמלית גבינה ונחזיר לפריזר להתייצבות .
זה כלכך טעים !