קטגוריות
עוף קציצות

הסוד לקציצות עוף חלומיות שתמיד מצליחות!

Shachar Nehemia
הסוד לקציצות עוף חלומיות שתמיד מצליחות!
מאת – Shachar Nehemia
המרכיבים – 
לקציצה עצמה:
חצי קילו עוף (חזה/פרגית) טחון
קישוא מגורד דק
תפוח אדמה מגורד דק
גזר מגורד דק
בצל מגורד
ביצה אחת
כפית שטוחה של אבקת סודה לשתייה (הסוד לרכות!)
פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אני שמתי ממש מעט חוואיג׳ אבל לגמרי לא חייב
לרוטב:
7-8 שיני שום כתוש
1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות/קצוצות
2 כוסות מים
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
צ’ילי חריף
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה – 
לתערובת הקציצה נשים הכל בקערה נערבב היטב ונשים במקרר לחצי שעה.
לאחר מכן, עושים קציצות יחסית שטוחות מהתערובת
וצולים כל קציצה במחבת רק עד השחמה (גם אם זה עדין חיי בפנים) פשוט צולים על מחבת עם מעט מעט שמן.
לרוטב, נתחיל לחמם מעט סיר רחב עם השום ונוסיף את העגבניות, המים והתבלינים ונביא לרתיחה.
ואז מכניסים את כל הקציצות לתוך הסיר עם הרוטב.
שמים את הקציצות לבישול על אש יחסית נמוכה למשך בערך שעה ומגישים לצד קוסקוס.
לשים לב שהרוטב לא נשרף ואם צריך להוסיף מידי פעם מים
לגבי הירקות בקציצות- אם חסר לכן משהו אפשר להחליף בירק אחר אפשר נגיד בטטה אפשר גם להשתמש בפחות ירקות אבל ירקות וסודה לשתיה זה הסוד לרכות !
כמה טיפים על קציצות – 
בחרו בשר עוף טחון איכותי

ניתן לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות, או עד שהן מבושלות היטב במקום לטגנם.

ערבבו את התערובת בעדינות.

ניתן להקפיא את הקציצות המטוגנות או האפויות לאחר צינון.

צינון התערובת במקרר למשך 30 דקות לפחות יעזור לה להתגבש ולקציצות יהיו צורה אחידה יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *