מחאמר פשטידה מבית אמא
מאת – חגית פיטוסי
המרכיבים-
5 תפוחי אדמה
6-8 ביצים
חצי צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
מרק עוף
מיץ לימון
כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה –
מחממים תנור טורבו 170 מעלות
5 תפוחי אדמה (לקלוף לחתוך לחתיכות ולהרתיח עד שמתרכך כמו לפירה)
בין 6 ל8 ביצים ( צריך מרקם רך לא קשה להתחיל ב6 ואם צריך מוסיפים)
פטרוזיליה קצוצה ( חצי צרור)
מלח כפית
פלפל לבן או שחור כפית שטוחה
חצי כף מרק עוף
לימון 1 סחוט
רבע כפית כורכום
כפית שטוחה אבקת אפייה
לרסק את תפוחי האדמה להוסיף את הפטרוזיליה והתבלינים והאפייה את הביצים לקשקש בנפרד ולהוסיף (6 ביצים ואם צריך מוסיפים עוד)
לערבב טוב לטעום טיפה אם צריך מתקנים תיבול.
ניקח סיר קטן נשים רבע כוס שמן (חד פעמי קר)
נמרח טוב בצדדים ונשאיר את השמן
נחמם טוב על להבה גבוהה ונשפוך את הבלילה ניישר וננמיך ל5 דקות ואז נעביר לתנןר להשחמה יפה..אפשר לקחת שיפוד ולהכניס לפשטידה אם יבש אז מוכנה ❤
אפשר להוסיף גם אפונה וגזר או כל ירק אחר שרוצים.
3 תגובות על “פשטידת מחמאר של אמא – אין טעימה ממנה”
נראה אדיר! אנסה השבוע.
תודה
נפלא תודה רבה.