בורקס בשר טעים ומפנק
מוגש עם רוטב פטריות חלומי
מתכון בת חן גרופי
המרכיבים-
בצק עלים מופשר
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
חצי קילו בקר טחון
חצי קופסא פטריות קצוצות
כפית בהרט
חצי כפית כמון
חצי כפית פ.מתוקה
ככפית מלח
חצי צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
לטגן את הבצל עד שקיפות.להוסיף את השום.להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שמחליף את הצבע לחום.
להוסיף את הפטריות ולטגן תוך כדי ערבוב עוד חמש דקות.
להוסיף תבלינים ולערבב טוב טוב.לקראת הסוף להוסיף את הכוסברה ולערבב.
לתקן תיבול אם צריך.לקרר
שלב 2
רוטב פטריות –
לטגן בצל קצוץ עד לשקיפות.
להוסיף שקית רוטב פטריות כוס מים ולערבב.
מחצי הקופסא שנישארה לקצוץ פטריות ולהוסיף למחבת.
תבלינים
פפריקה.כמון.מלח.
להוסיף בהדרגה עוד כוס מים.
לתת לרוטב להסמיך ולהוריד מהאש
הכנת הבורקס –
לפתוח את בצק עלים על נייר אפייה לחתוך לרוחב ולאורך שיצא לכם ריבועים שווים פחות או יותר.
למלא בתערובת ולסגור לריבוע מעטפה.
להניח על נייר אפייה.למרוח ביצה ושומשום
אפייה 180 מעלות עד להזהבה.
להניח על צלחת יפה ולהגיש מלמעלה עם הרוטב המשגע
יוצא מרשים וטעים מאוד