את הדג הזה אתם תרצו על שולחן השבת שלכם
מאת – Amit Rave
המרכיבים –
6 פילה של דג אמנון
2 גמבות חתכות לרצועות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
5 שיני שום
פלפל חריף
לתיבול:
חצי כוס שמן
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
אבקת מרק עוף
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
בתחילה ,
משרים את הדגים בקערה עם מלח ולימון למשך 20 דקות.
בנתיים לוקחים סיר רחב ושמים את הירקות.
מטגנים מעט ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות.
סוגרים עם מכסה לכדי בישול של הירקות ואחר כך שוטפים טוב את הדגים ומניחים בסיר.
מוסיפים לרוטב את השמן עם התיבול ומערבבים טוב טוב.
ניתן להוסיך פלפלים יבשים מתוקים/חריפים אך לא חובה.
לקראת סוף הבישול מפזרים את הכוסברה .
על ידי תנועות מעגליות ובזהירות מכסים היטב את הדגים ברוטב
ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד לקבלת דגים טעימים
לשבת.
בתאבון ושבת שלום!!