המתכון הזה קל וגם טעים
צמחוני ומהיר
המג’דרה שלא תפסיקו להכין
מאת – אורה
המרכיבים-
בצל גדול או 2
כוס עדשים ירוקות מושרות שעה
2 כוסות אורז בסמטי או יסמין לשטוף ולסנן.
מלח
כפית כמון
פלפל שחור
חצי כפית כורכום
שמיר קצוץ
אופן הכנה –
לטגן את הבצל עד השחמה קלה. (לשים חלק בצד להגשה.)
להוסיף עדשים (שהושרו במים כמובן)
לטגן את העדשים יחד עם הבצל למשך כ 3, 2דקות,
לאחר מכן להוסיף אורז
ואז להוסיף, מלח, כמון, ומעט כורכום,
להוסיף שמיר קצוץ.
לערבב את התבלינים יחד עם האורז והעדשים, ולהוסיף כוסות מים, על כל כוס אורז 2 וחצי כוסות מים (5 כוסות)
לאחר רתיחה נוריד לאש קטנה נכסה במכסה של הסיר .
נבשל עד שזה מוכן וכל המים נספגו משהוא כמו חצי שעה.
לחכות שיתקרר .
המלצה שלי להגיש עם בצל מטוגן מעל
מושלם! בהצלחה