קטגוריות
בשר

בצלים ממולאים ברוטב רימונים ללק את האצבעות

Ariella Goldman
בצלים ממולאים ברוטב רימונים ללק את האצבעות
מאת – Ariella Goldman
המרכיבים – 
6 בצלים גדולים מקולפים עם חריץ באמצע
למלית:
חצי ק”ג בשר טחון נתח צלעות עם השומן
כוס אורז עגול מושרה שעה במים ומסונן
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
5 כפות שמן
2 כפות רוטב רימונים
מיץ מחצי לימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב:
5 שיני שום פרוסות דק
5 כפות רוטב רימונים
5 כפות שמן
מיץ מלימון
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית נענע יבשה
עלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
3 כוסות מים
אופן ההכנה –
תחילה חולטים את הבצלים במים חמים מספר דקות או מחממים במיקרו עד התרכחות קלה כדי שאפשר יהיה להוציא את הגלדים.
בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית ומניחים בצד.
בנתיים מחממים תנור ל-150 מעלות.
ממלאים כל גלד בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים.
מסדרים את הבצלים הממולאים בצורה מעגלית בסיר רחב ושטוח בשכבה אחת .
מערבבים את מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.
יוצקים לסיר של הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי-שעתיים.
אפשר לבשל על הכיריים על להבה נמוכה ולהניח צלחת חסינת אש על הבצלים כדי שלא יצופו.
בהצלחה!!!
לעוד מתכוני ממולאים לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *