משהו חדש יצא מהתנור שלי לכבוד החג – עוגה קלסית – המתכון מגרמניה – של פעם בשם “Russischer Zupfkuchen”.
קל מאוד להכנה וטעים בטירוף.
עוגה חדשה ומפתיעה
מאת פטריסיה אבנון
המרכיבים –
הכנת הבצק
350 גרם קמח
200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
ביצה
30 גרם קקאו
חבילה אחת של אבקת אפייה
1 קורט מלח
1 חבילת סוכר וניל
המילוי:
3 ביצים
150 גרם סוכר
500 ג גבינה לבנה 5%
200 מ”ל שמנת מתוקה
70 גרם חמאה מומסת
1 חבילת סוכר וניל
25 ג’ קורנפלור
1 יח גרידת לימון
אופן ההכנה –
בצק –
ללוש את הקמח, החמאה, הסוכר, הביצה, הקקאו, אבקת האפייה, המלח וסוכר הוניל לבצק בעזרת הידיים או מעבד מזון. הבצק נראה פירורי, אך אמור להחזיק יחד עם הידיים כאשר אתם לוחצים אותו. שמים חופן מהבצק בצד .
מהדקים את הבצק הנותר לתבנית אפייה בקוטר 26
(מומלץ לרפד בנייר אפייה)
ס”מ מרפדים גם את הצדדים כלפי מעלה שפה בגובה של כ- 2-3 ס”מ מהדקים היטב.
שמים בקירור.
הכנת המילוי
מערבבים ביצים, סוכר, גבינה לבנה, שמנת, חמאה נוזלית, סוכר וניל, קורנפלור וקליפת הלימון למסה חלקה. מעבירים מעל בסיס השוקולד.
את הבצק הנותר מפזרים למעלה חותכים בידיים. ומניחים על תערובת הגבינה.
אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל -170 מעלות צלזיוס במשך כ- 60-70 דקות עד שהיא יציבה במרכז.
נותנים לה להתקרר לגמרי.
עדיף לצנן במקרר למשך שעה ורק אז לחתוך.