חמין לשבת
אין כמו חמין לשבת חרפית
סוף סוף החורף מגיע
מתכון לחמין נהדר
שרה סגל
המרכיבים-
קילו וחצי בשר אוסובוקו עם עצם
(אפשר גם בשר אחר לבישול ארוך)
צלעות , שריר, אסאדו או צלי כתף או לערבב
כוס שעועית לבנה- מושרית
חצי כוס חומוס- מושרה
כוס חיטה
רבע כוס שמן
3-5 ביצים קשות
3 תפוחי אדמה
כף פפריקה מתוקה גרוסה
מעט צ’ילי או פלפל שחור גרוס
ראש שום
בצל
תבלינים תוסיפו לפי טעם
אפשר קצת דבש או סילאן
אופן ההכנה –
את הבשר לחתוך לכמה חתיכות
לטגן ולצרוב בשמן .
להוסיף את התבלינים ולערבב .
להוסיף את השעועית והחומוס ומים עד כיסוי ולבשל כשעה.
לאחר שעה להוסיף את החיטה או גריסים .
את תפוחי האדמה ומים עד כיסוי לבשל עוד כרבע שעה
להוסיף את הביצים לאחר שבושלו
ולשים על הפלטה או בתנור על מאה מעלות
כל הלילה
בתאבון .