אחלה עוגה תכינו לכבוד שבת .
גם קלה להכנה ומיוחדת.
חוזרים לשנות ה80 כזה הייתה תקופה יפה☺️
meipaz_filus46 זה הדף שלי חברות מוזמנות להציץ😘
מצרכים –
לקצף: (מרנג)
4 חלבונים
1 ושליש כוסות סוכר
מצרכים לבצק:
(בצק דביק)
200 גר’ חמאה או מרגרינה רכה או מחמאה
4 כפות סוכר
4 חלמונים
2 ורבע כוסות קמח תופח
קצפת-
2 שמנת מתוקה או פרווה
1 אינסטנט פודינג וניל
כף נס קפה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס חלב
אופן ההכנה –
חמאה לערבל במיקסר עם וו גיטרה שתתרכך ותהיה בטמפרטורה חדר, להוסיף חלמונים לערבב לאיחוד .
להוסיך קמח לערבב עד לקבלת בצק מפורר. לשטח את הבצק על נייר בתבנית בגודל תבנית מלבנית או חד פעמית גדולה.
190 מעלות רבע שעה עד שמזהיב מעט.
להוציא לצנן לגמרי.
להקציף את הקרם ולמרוח קצפת על כל הבצק .
ולקרר.
להכין את המרנג –
להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף יציב לזלף על נייר אפיה באותו גודל של התבנית של העוגה לעשות מסגרת עם הזילוף ואז למלא הכל בלי רווחים אופים את המרנג בתנור חום של 90 מעלות או 100 מעלות שעתיים.
אחר כך לצנן ולחלץ בעדינות מהנייר אפיה ולשים על העוגה מעל הקרם.
לקרר כמה שעות לפני שפורסים את העוגה
בהצלחה .