מרק אפונה.
איזה כייף לאכול צלחת מרק שקר בחוץ.
כייף לאכול צלחת מרק בצהרים או בערב.
מרק אפונה
צביה אורן
המרכיבים–
1 בצל בינוני פרוס לקוביות
2 כפות שמן זית
1 שקית אפונה סנפרוסט
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1 קישוא נקי וחתוך. לקוביות
1/4 ראש סלרי חתוך לקוביות
צרור קטן עלי סלרי והגבעול
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה.
מלח לפי הטעם.
2 עלי דפנה
3 שיני שום פרוסים דק
אופן ההכנה –
בסיר שמים את הבצל החתוך לקוביות עם 2 כפות שמן זית , משחימים עד להזהבה
מוסיפים את שאר הירקות והירוקים ואת האפונה מוסיפים תבלינים, מאדים כמה דקות,
מוסיפים מים עד גובה הסיר של4-5 ליטר
מוסיפים תבלינים ומבשלים עד לריכוך
בערך 45 דקות
מבשלים על אש נמוכה, בוחשים מדי פעם.
לאחר הבישול מרסקים את המרק במעבד מזון או מוט בלנדר עד שהכל חלק וסמיך.
ויש לנו מרק עשיר וסמיך משביע מזין וטעים מקור טוב לחלבון וברזל.
לא חובה לרסק את כל המרק אפשר להשאיר ככה או לרסק חלק מהמרק .