קטגוריות
חלבי

מתכון לפיצה כמו באיטליה לכבוד יום הפיצה הבינלאומי

אלון אליהו

מתכון לפיצה ממש כמו בפיצריות באיטליה

משתף במתכון

אלון אליהו

 

המרכיבים-
קילו קמח
660 גרם מים
40 גרם שמן זית
30 גרם מלח
20 גרם סוכר
5 גרם שמרים טריים

 

אופן ההכנה-
בקערה המיקסר יוצקים את כל המים
מוספים בערך 200 גרם קמח ולשים ביחד עם המים והקמח לשתי דקות
מוספים לאחר שתי דקות את השמרים
ולשים עוד דקה במהירות בנונית
מוספים את שאר הקמח בהדרגה תוך כדי עבודה
ולשים לבצק אחיד המיקסר ירעד הוא עובד קשה
מוציאים את כדור הבצק על משטח העבודה ואת כל מה שנשאר בקערת המיקסר לשים ביד כמה דקות עד שמקבלים בצק אחיד
מחזירים את הבצק לקערה המיקסר מוספים את המלח ולשים עד שהמלח נכנס טוב לבצק
זה תהליך הלישה

עכשיו נשאר תהליך ההתפח הוא ארוך אבל שווה את ההמתנה כך מקבלים פיצה ברמה אחרת בצק אוהב סבלנות ורוגע

מכסים את הבצק בקערה עם ניילון נצמד מתפיחים שעה בחוץ בטמפרטורת החדר ואז מכנסים את הבצק לישון במקרר 16 שעות
זה השלב של ההתפחה הראשונה

השלב השני לאחר 16 שעות הבצק מכפיל את נפחו
מוציאים את הבצק מהקערה לשים אותו בעדינות כדי להוציא את האוויר שלו שנוצר בזמן ההתפחה

מחלקים לכדורים שמשקלם נע בין 200 ל250 גרם

מסדרים בקופסה רצוי קופסת התפחה

עכשיו צריך לתת לכדורים לתפוח עוד 4 שעות עד להכפלת הנפח שלהם והם מוכנים לאפיה

אם רוצים לאפות במועד אחר תמיד אפשר להכניס את כדורי הבצק למקרר אפשר עד שלושה ימים
אבל לזכור שלפני האפיה כדי לתת להם 4 שעות התפחה בטמפרטורות החדר

זהו שלב האפיה בתנור ביתי

כדאי לחמם את התנור שעה לפני זה מעולה
רצוי עם משטח אפיה אבן אפיה אני משתמש במשטח אפיה מפלדה שנועדה לתת צבירה של חום

אז מה עושים מקרבים את משטח אפייה לגובה שהכי קרוב לגופי החימום בתנור ושנותרה לכם אפשרות להכניס את הפיצה בקלות לתנור על מצב גריל 250 עד 280 מעלות מכניסים את הפיצה בעזרת כף פיצה ועומדים לשמור על הפיצה תוך חמש דקות הפיצה מוכנה נוצר בתנור חום שהוא מדמה טאבון

בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *