קטגוריות
Uncategorized לביבות צמחוני ראש השנה

מתכון ללביבות תפוחי אדמה לפסח מבית אמא

אילנית בניזרי

 

לביבות תפו”א
המתכון של אילנית בניזרי
מתכון מקורי של אמא שלי ז”ל

 

מרכיבים
4 תפו”א
בצל
4 ביצים טרופות
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
2 כוסות (חד פעמי קר )קמח מצה (למי שאין קמח מצה שתחליף לפירורי לחם רגילים לא מוזהבים ולא קמח לבן ! )

אופן הכנה
להרתיח את התפוחי אדמה עד לריכוך ,למעוך לפירה,לגרד בצל (אין צורך לסנן נוזלים ) להוסיף פטרוזליה קצוצה,מעט כורכום,מלח,פלפל שחור וכפית מרק עוף פרווה,להוסיף את הקמח מצה והבצים הטרופות חצי כוס מים מהברז כן כן לא טעיתי לערבב ביד היטב אם נדבק בידיים פשוט להרטיב את הידיים ולהמשיך לערבב.

לחמם שמן עמוק,ליצור כדורים עם ידיים רטובות פשוט להניח לידכם קערה עם מים זה יותר נוח….לשטח את הכדור בכף היד ולטגן בלהבה בינונית עד להזהבה משני הצדדים 😊

הערה :את הקמח מצה ניתן להמיר לכוס וחצי פירורי לחם לבנים

ניתן לצפות בפירורי לחם מוזהבים עם שומשום

*לא ניסיתי לאפות מאמינה שאפשר לרסס ספריי שמן ולאפות עד להזהבה משני הצדדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *