
אין כמו חזרת שמכינים בבית
זה טעים לצד הגפילטע פיש
משמש גם למרור בצלחת של פסח
אז איך מכינים –
4 סלקים גדולים
שורש חזרת אחד בערך 200 גר’ (לפי טעם אישי למי שאוהב חריף ישים יותר )
חומץ או מיץ לימון כחצי כוס
כפית מלח
כפית סוכר
אופן ההכנה –
את הסלקים שמים בתנור 180 מעלות על גבי מלח גס ,
לאפייה של כחצי שעה – שלא יהיו ממש רכים.
(או מבשלים במים חצי בישול )
להוציא ולקרר.
לקלוף אותם .
להפעיל מכונה לטחינת בשר .
לטחון את הסלקים יחד עם שורש חזרת מקולף.
לטחון פעמיים.
להוסיף ולתבל את שאר המצרכים.
לשים במקרר ולהכין כמה ימים לפני ההגשה .
נשמר במקרר לאורך זמן .
אפשר להקפיא .