קטגוריות
Uncategorized

המתכון לחזרת בייתית – למרור שבצלחת הפסח

Hanit Kroutoro

 

אין כמו חזרת שמכינים בבית

זה טעים לצד הגפילטע פיש

משמש גם למרור בצלחת של פסח

 

אז איך מכינים –

4 סלקים גדולים

שורש חזרת אחד בערך 200 גר’ (לפי טעם אישי למי שאוהב חריף ישים יותר )

חומץ או מיץ לימון כחצי כוס

כפית מלח

כפית סוכר

אופן ההכנה –

את הסלקים שמים בתנור 180 מעלות על גבי מלח גס ,

לאפייה של כחצי שעה – שלא יהיו ממש רכים.

(או מבשלים במים חצי בישול )

להוציא ולקרר.

לקלוף אותם .

להפעיל מכונה לטחינת בשר .

לטחון את הסלקים יחד עם שורש חזרת מקולף.

לטחון פעמיים.

להוסיף ולתבל את שאר המצרכים.

לשים במקרר ולהכין כמה ימים לפני ההגשה .

נשמר במקרר לאורך זמן .

אפשר להקפיא .

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *