
כל גבינייה מקבלת תשומת לב .
מכינים אחת אחת בצורת קוראסון.
מאת חני קונאשוילי
גביניות של חני האלופה
המרכיבים–
לבצק:
חצי כוס סוכר
500 גרם קמח
כף שמרים
כוס חלב פושר
100 גרם חמאה רכה
ביצה
מילוי – לערבב הכל יחד
אריזה גבינת טוב טעם
250 גרם – אריזה גבינה לבנה או גבינת שמנת
ביצה
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
צימוקים- אופציה
גרידה מלימון
אופן ההכנה –
הבצק –
להכניס הכל ביחד למיקסר ללוש עד לאחידות הבצק כ10 דקות.
להניח להתפחה לפחות לשעה.
בקיץ אפשר גם לכמה שעות במקרר.
לחלק ל 15.
לעגל לכדורים.
לרדד כל כדור על משטח מקומח לריבוע דק. לשים פס מהמילוי בחלק התחתון לגלגל פעמיים. להדק ולסגור קצוות.
בבצק הנותר לעשות פסים דקים דקים.
להמשיך לגלגל כרולדה.
לרפד תבנית בנייר אפיה לסדר את הרולדות בצורת סהרון/פרסה
עם מעט מרווח בין אחד לשני.
להתפיח כחצי שעה.
אחרי ההתפחה:
*להבריש בחלמון מהול בכף חלב וכפית סוכר*
לאפות ב180 מעלות להזהבה משהו כמו 25 דקות.
אפשר להבריש בסירופ:
שליש כוס מים רותחים
כף סוכר
1סוכר וניל
לערבב היטב
לשים במיקרו דקה
לקרר.
**אפשר לפדר באבקת
סוכר****
**טעים יותר אם מחממים מעט לפני אכילה***
בהצלחה חני❤